Dökün gazeteleri çocukların önüne gönüllerince parçalayıp yırtsınlar. Hep birlikte dağıtıp hep birlikte toplayalım. Arada makas verin eline istediği dilediği gibi kessin, makas tutmayı öğrensin,kaslarını çalıştırsın. Sonra da ona bir kağıt parçasından neler yapılabileceğini gösterin. Ben bunu çoık erken dönemlerde yaptırmaya başladım. ve herkes nasıl yapıyor, falan siye sormaya başladı. Çok erken dönemde müthiş makas tutup,kesebiliyordu. Ama 2 yaşında bir çocuktan tek başına düzgün kes yapıştır yapması neredeyse imkansız. Elbette yardımla hepsi, o bana yardım ediyor. Sonuçta müthiş dondormalar, arabalar, kelebekler, kurbağalar, kuşlar, tırtıllar, fırınlar, astronot kıyafetleri, otobüs…. Ve burada görseli olmayan daha neler neler. Bir çoğunu siz hayal gücünüze göre yapabilirsiniz. Ya da arada benim ve herkesin yaptığı gibi pinterestten yararlanabilirsiniz.
Her zaman söylediğim bişey var ki; fazlasının yapılmamasından yanayım. Çocuk okul öncesi dönemini doyasıya sıkılmadan yaşamalı. Bazı şeyleri öğrenicek diye okul öncesinde sürekli aktivite yaptırılmamalı. Aslında bunun da bir çizgisi var. Onun hem eğleneceği, hem öğreneceği oyunları evet dilediğiniz kadar oynayın, ama makas kağıt, ‘’otur oğlum aktivite’’yse hayır bence 4 yaşına kadar abartılmamalı.
Amaç her zaman kaliteli zaman geçirmek olsun. Nedir kaliteli zaman, çocuğumuzla birlikte bedensel, zihinsel, duygusal, sosyal gelişimine katkı sağlayacak, eğitici, öğretici, EĞLENDİRİCİ, yaratıcılık içeren faaliyetleri , çocuğun yaşına uygun, sorumluluk almasını destekleyici, karşılıklı etkileşime dayalı, işbirliğiyle vakit geçirmek. Ama bu banyoda da olabilir, markette de, yolda da, tv izlerken de…
En sık yaptıklarımızJ Hergün hamur oynuyoruz, hergün dileğimizi çiziyoruz, hergün bir hikaye yazıp, oynuyoruz. Hergün 3 kitap okuyoruz.
Vee tabi bol boollll sarılıyoruz. Birbirimizi çok sevdiğimizi söylüyoruzJ